Hoe kies je de ideale bestemming voor jouw workation? 

Wereldwijd zijn er zo veel mooie plaatsen dat het jammer is om vast te hangen aan één specifieke locatie. Maar hoe kies je nu de beste bestemming voor jouw workation? In deze blogpost kan je mijn 7 tips lezen om te werken terwijl je geniet van jouw bestemming.

 

Locatie, locatie, locatie

Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een bestemming voor je workation is de locatie. Je moet ervoor zorgen dat het gemakkelijk bereikbaar is en dat er in de omgeving genoeg te doen is.

Ben je op zoek naar een rustige plek om te werken, dan is een afgelegen locatie ideaal. Maar als je op zoek bent naar een plek waar je ook wat plezier kunt hebben en ontdekken, dan is een meer stedelijk gebied beter.

Veel hangt af van jouw voorkeur. Ikzelf heb mijn keuze gemaakt op basis van voorzieningen. Werken wil ik graag doen vanuit een coworking space of koffiebar. Na het werk wil ik zeker ook de mogelijkheid hebben om mensen te leren kennen.

Voor mij hoeft het geen bestemming te zijn met een bruisend nachtleven. Een toffe, ontspannen sfeer met een leuke vibe is voor mij meer dan genoeg.

Big spender of minimalist: Wat is jouw budget?

Een andere belangrijke overweging bij het kiezen van een bestemming is je budget. Je moet er zeker van zijn dat je je de accommodaties en activiteiten waarin je geïnteresseerd bent binnen dit budget valt. Als je een krap budget hebt, is een goedkopere bestemming misschien beter. Maar als geld geen rol speelt, dan kun je overal ter wereld terecht!

Goedkopere bestemmingen zijn vooral te vinden in Azië. Hier is het vinden van een accommodatie met een beperkt budget geen enkel probleem. Heb je een stevig budget? Dan is Noord-Amerika zeker een optie.

Bepaal zeker vooraf jouw budget. Hou rekening met volgende zaken:

  • Hoeveel wil je uitgeven voor een vlucht?
  • Hoeveel mag een verblijf maximaal kosten?
  • Ga je werken in coworking spaces of in jouw verblijf?
  • Ga je zelf koken of elke dag uit eten?
  • Hoe ga je jezelf verplaatsen?
  • Welke zaken wil je zeker doen op jouw bestemming?

Als je vertrekt met een soort van budget, ga je niet voor verrassingen komen te staan. Hou wel wat ruimte voor mogelijke extra’s zoals cadeaus of uitstappen.

 

Denk aan het weer

Een hele dag binnen zitten omdat het buiten maar blijft gieten, ik denk het niet. Bekijk altijd de weersvoorspellingen voor je jouw workation boekt. Online vind je enorm veel informatie over neerslag, temperatuur, luchtvochtigheid en nog veel meer.

Wil jij de koude wintermaanden ontvluchten en genieten van de zomerse temperaturen aan de andere kant van de wereld? Dat kan! Veel Europeanen kiezen tijdens de winter voor een workation in Latijns-Amerika.

Wil jij de andere kant op gaan? Hou dan rekening met het regenseizoen in Azië. Op zich regent het nooit hele dagen aan een stuk maar een paar heftige regenbuien komen wel voor.

Waar wil verblijven?

Een andere factor om te overwegen bij het kiezen van een bestemming voor je workation is welk type accommodatie je nodig hebt.

Meestal heb je voor het werken in het buitenland een stabiele Wi-Fi verbinding nodig. Hou hier dan ook rekening mee tijdens je zoektocht. Op AirBNB hebben veel verblijven op populaire nomad bestemmingen een foto van de internetsnelheid toegevoegd. Staat er geen info? Lees dan zeker de reviews van andere gasten.

Zelf vind ik het belangrijk dat er een comfortabele werkplek aanwezig is in het verblijf. Een tafel met comfortabele stoel om toch ook in je eigen verblijf even te kunnen werken.

Start je onderzoek

Heb je alle voorgaande factoren overwogen? Dan is het tijd om te starten aan je zoektocht. Online vind je heel veel informatie.

Mijn belangrijkste bron is nomadlist. Op deze website vind je de populairste bestemmingen met uitgebreide informatie. Denk maar aan budget, bereik, temperatuur, veiligheid en nog meer. Een echte aanrader tijdens jouw zoektocht.

Een verblijf vinden kan via verschillende platformen. Hou je van zekerheid? Dan kan je best op voorhand je verblijf boeken via airbnb of Booking.com. Facebook groepen zijn ook een goede bron van informatie. Veel particuliere hosts plaatsen hun verblijven in groepen om zo de juiste doelgroep aan te spreken.

 

Maak een lijst met voor- en nadelen

Zodra je je onderzoek hebt gedaan en je bepaalde bestemmingen overhoudt, is het tijd om een lijst met voor- en nadelen voor elke bestemming te maken. Dit zal je helpen om elke plaats te vergelijken en uiteindelijk de beste beslissing voor je werkation te nemen.

Ga op je gevoel af

Uiteindelijk is het belangrijk om op je gevoel af te gaan bij het kiezen van een bestemming voor je workation. Als een plek gewoon goed voelt, dan is de kans groot dat dat ook zo is. Vertrouw dus op je instinct en ga op avontuur!

 

Reizen en werken wordt steeds populairder naarmate meer mensen beseffen dat ze dit perfect kunnen combineren en toch productief kunnen zijn. Door locatie, budget, weer, accommodatie en onderzoek in gedachten te houden en je gevoel te volgen, zul je zeker de perfecte plek vinden voor je volgende werkvakantie!